Kortárs elsősegély – Tóth Benedek ütőhangszeres koncertje

2012. május 22. 13:24

Tóth Benedek és zenésztársai június 7-én jótékonysági koncertet szerveznek az Ódry Színpadon. A belépőjegyekből befolyó összeget a Színház- és Filmművészeti Egyetem eszközparkjának korszerűsítésére ajánlják fel a fellépők.

Az összefogás alapötletét az a gondolat adta, hogy a nehézségek és a gondok összehozzák az embereket, kreativitást és újításokat szülnek. Így van ez a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival is, akik e nehéz időkben is igyekeznek hasznosítani adottságaikat, megragadni a kínálkozó lehetőségeket. Ennek szellemében jótékonysági „Elsősegély” koncertet szerveznek neves előadóművészek közreműködésével június 7-én este nyolc órától az Ódry Színpadon, amelynek célja a nemes eszmén túl – az est bevételét a Színház- és Filmművészeti Egyetem eszközparkjának korszerűsítésére és bővítésére ajánlják fel a szervezők – az összefogásra való felhívás is. Így tehát aki eljön, nemcsak egy fantasztikus programban vehet részt, de hozzájárul a színházi és filmművészeti oktatás támogatásához is. Az élményt és a kikapcsolódást pedig az ország és Európa vezető művészei és előadói garantálják.

A jótékonysági koncerten a kortárs és repetitív zenétől a jazzig tartó zenei műfajskálát mutatja be Benedict (Tóth Benedek)és művészbarátai, látványos vizuális megoldásokkal kombinálva. Műsoron lesznek Sáry László, Sáry Bánk, Steve Reich, Scott Lindroth, Javier Alvarez, és Tóth Benedek művei.

 

A koncert fellépői:

 

Albert Zoltán - szaxofon,

Ágoston Viktória, Ittzés Gergő - fuvola,

Bojtos Károly, Holló Aurél (Amadinda) - ütőhangszerek,  

Bubenyák Zoltán - zongora,

Gemma Énekegyüttes – művészeti vezető: Tóth Márton

Martos Attila - basszusgitár,

Mukli Bence - szólógitár,

Lukin Zsuzsanna – ének

Szilágyi Dénes - kürt,

Tóth Viki - szintetizátor,

valamint Benedict (Tóth Benedek) - ütőhangszerek

 

Az est fővédnöke Ascher Tamás, a Színház-és Filmművészeti Egyetem rektora.

 

 

A koncert weboldalai:

http://www.facebook.com/KortarsElsosegely

http://www.benedict-art.com

Az esemény Facebook-linkje:

http://www.facebook.com/events/293327114094086/

Facebook
Támop

A „Színház- és filmművészeti tudástár - felhasználóbarát fejlesztések az SZFE könyvtárában” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További >

SZÍKE

Színházi Kreativitás Eszközök, röviden SZÍKE

Színészképzés neoavantgárd hagyomány

 

A kiadvány a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0031 „Az SZFE Doktori Iskola fejlesztése és aktív integrálása az európai mesterképzési programokba” címû pályázata keretében valósult meg 

Tovább >

TAO
Vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem weboldalának teljes változatára